43 thoughts on “RetroWorld: Half-Life

 1. Kifejezném most hogy mit érzek de nem tudom. Egyszerűen úgy érzem ez egy pocsék kritika volt. Nem néztem végig, talán 10 percig jutottam, de tovább már nem vagyok hajlandó hallgatni a faszsagokat xd

 2. Jó ég, ennyi faszságot összehordani egyetlen videóban. Te vagy az, aki a lootboxokat is védte a Battlefront 2-ben? Nincs több kérdésem.

 3. Tudom egy régi videó de szerintem a half life az egy jó széria most attól hogy nem basz be téged rögtön az akcióba mint a DOOM az nem azt jelenti hogy nem jó játék.
  A Gonarch: Azért nem ugrott le mert nem sebezted meg eléggé főleg ha a fejét lövöd ahol nem tudod sebezni.
  A loading screenek: Amikor ez a játék megjelent az akkori gépeket nagyon megterhelte volna,ha mindent egyszerre kéne betöltenie.
  Ennyit mondok.

  Mielőtt jönnének a "Bazdmeg ne kommentelj régi videó húzz inenn" stb. válaszok elmondom csak a véleményem fejtettem ki.
  Read More

 4. Általában bírom a bemutatóidat,de most kinyílt a bicska a zsebemben. Szerintem maradj a szerepjátékoknál, mert nyilvánvalóan félreértelmezted azt, amit a játék mondani akart és tudott akkoriban. A választékos kifejezés nem jelenti azt, hogy igazad is van. Nevetséges dolgokba kötsz bele a játék kapcsán.(98-at írtunk). Hogy lehet például egy Infinite-t hasonlítani a HL- hoz??!(ami mellesleg véleményem szerint a Bioshock széria leggyengébb darabja).

 5. "Nem tartozik kedvenceim közé az FPS műfaj", mondja a videó készítője. Akkor nem kellett volna olyan kollégának adni a játékot tesztelésre, aki legalább semlegesen áll hozzá? 😀 Az eredmény sajnos meglátszik a like-dislike arányon.

 6. Sajnos 10:26-ig bírtam (nézni), hogy ezt a halom baromságot ne kommentáljam. Látszik, hogy akkoriban a kezed ügyében sem volt ez a játék, sok helyen visszaköszön, hogy fogalmad sincs arról a korszakról (vagy csak elfelejtetted). Ráadásul ez a későbbi "source"-ös HL, ha az eredeti grafikáját játszanád értenéd a hasonló karakter-témát is (a te verziódban még örülhetsz is a "választéknak", az eredetiben nem nagyon volt. Csak pár fajta modell, dokira pl három /a feka, a szemcsis és az általam csak Einstein-nek hívott modell/ katonára is ennyi kb ennyi jutott, biztiőr meg csak egyfajta kinézettel létezett).
  10:26-nál volt a "soha nem láttunk ennyi fegyvert még előtte " nettó-baromság (itt kellett leállítanom és litániát írnom), lásd Turok 1 pláne 2, ahol asszem 24 fegyvered volt? És tippecske: ne görgesd a HL-fegyvermenüt hanem nyomkodd a számokat, százszor gyorsabb ha kétszer (3x) nyomod meg gyorsan az adott számot, úgy vált a kövire a kategórián belül. Plusz q gomb a last used weapon…görgő…kínszenvedés vele, jáj) De már az eleje óta halom értelmetlen dolog hagyja el a szádat…rettegek, hogy miket mondhatsz majd még a többi epizódról is…meg nem ugyanazok csinálták a játék többi részét, mint az elejét…nem tűnik fel (és ezért is meg még száz másik ok miatt baszott oda ez a játék akkoriban), hogy ITT EGY SZTORIT raknak le eléd lassan csepegtetve? Nem jössz rá, hogy talán ezért jönnek később a katonák is, nem egyből bele az arcodba? (HL2 ugyanígy van felvezetve). Bioshock…mindenki agyonnyáladzik tőle, és TÉNYLEG kiváló játék, de ne emlegessünk már ilyeneket egy HL videóban, hiszen a Bioshock sehol nem lenne nélküle, pont ez a lényeg, ráadásul az egy 2007-es játék myfuckinggod. HL forradalmat robbantott ki, anélkül se GTA , se COD-ok, se Halo-k, Gears of fosok nem lennének így sztoriba ágyazva és úgy en bloc a játékipar is máshol tartana (mondjuk manapság elég szánalmas szinten kezd lenni, pont ezért is veszek elő inkább egy HL-t újra meg újra 1999-ből, a korból, amikor még az egész gaming más volt, és nem hozzá nem értő egyedek makogtak róla a bolygó legnagyobb videomegosztó oldalán, "elmesélve", hogy nekik épp milyen élmény 15 év múlva egy olyan játék, amivel soha nem is játszottak. Ráadásul még a zsánert is utálják…
  Na nézzük tovább ezt a remek "véleményt", csak fel ne basszam magam még jobban
  (félreértés ne essék; hatalmas fan vagyok, de NYUGODTAN lehet fikázni (bár ezt a játékot pont nem érdemes, inkább hálásnak kell lenni neki), ami olyan egyet is ért vele az ember, de ez….ahogy Shirin megcsinálta az Uncharted Retroworld-ot, na az ahogy ő beszél arról a játékról: egy hasonló személyt és vélemény-kibontást láttam volna szívesen, de az ilyen mindig agyonvág ha valaki hozzá nem értő akarja megmagyarázni, hogy miért szar az, amiről semmit se tud.
  További szép napot!
  (ez a komment lehetett volna 10x hosszabb is, főleg ha gondolom még tovább nézem mielőtt írok most, de legyen elég ennyi belőlem 🙂 )

  + zene, megint hülyeséget beszélsz róla…whatever
  + ugrándozás: igen, itt az egyetlen olyan játék ahol megpróbálták a "felmászást egy ládára" a guggolással kombinálni, hogy "élethűbb" legyen, mintha "fellépnél" egy szegélyre…van tutorial is ugye, ahol ez szépen be van mutatva, akkoriban 15 évesen elsőre nehéz volt megszokni a ctrl-os ugrást, de manapság ezt 2 perc betanulni) Ettől IS egyedi ez a kibaszott játék…
  Több plusz-ot nem akarok már ideszerkeszteni, csak ezt tényleg nem bírom aggyal…
  + " a Black Mesa egyszerűen olyan, mint bármely más kormány által pénzelt sivatagi telep, melyet ezer filmben láthattunk már korábban"…. HOL??? meg pont ez volt a lényeg, hogy ez NEM FILM volt, hanem egy interaktív akció egy ilyen helyen.
  + " egyetlen sarka nincs, amely akár egy nüansznyi fantáziát látott volna"
  Te teljesen beteg vagy 😀 😀
  hihetetlen, de majdnem minden mondatodra jöhetne egy ilyen kis pluszjelecske, de inkább hagyom, nem idegesítem magam tovább…csak röhögök megint azon, hol tart ez az ipar, és hogy kik okoskodnak róla…

 7. Egy kivétellel nem lőnek vissza az ellenségek? Miről beszélsz ember???
  Houndeye, Grunt, Alien Controller, Alien Slave, Bullsquid, Assasins, a Katonák valamint a 3 fő szörny, Gargantua, Gonarch, és Nihilant is lő ránk, a helikopterről és a mozgásérzékelős automata fegyverekről nem is beszélve!

 8. Az elején a bevezető az FPS-ekről felháborító….. nem mindenki vágyik azokra az interakciókra, meg világjárásra…. pont, hogy azok a játékok vannak túlértékelve….. Őszintén szólva elkeserít, hogy manapság már szinte csak XP hajhász open world játékok vannak, ahol a látvány kimerül abban, hogy a szép a világ, meg minden, de hőseink mozdulatai, trükkjei feleannyira sem változatosak és szépek. Például Skyrim: rohadtul lenyűgözött a szépsége anno, de az nagyon zavart, hogy úgy üt mindenki, mint egy előember a bunkósbotjával (a spellek jól néztek ki, de nem mage voltam). Azért nem kellene túlértékelni egy játékot, mert bejárhatsz egy világot és lootolhatsz (legidegesítőbb dolog egy játékban), craftolhatsz, meg ilyenek, mert nem mindenki élvezi azt…. azért meg nem kell leszólni egy FPS-t mert nem ezt produkálja, hanem akció dús, amire egyébként sokan vágynak. A szomorú az, hogy évek óta most először jött egy normális FPS (DOOM), nem pedig olyan FPS köntösbe bújtatott RPG-k, mint a Far Cry 3-4, amikre gondolva sírógörcsöt kapok, mert megerőszakolják az első részt a létezésükkel……

 9. a hülye gyerek egy 98 as játéktól azt várja el hogy több különböző karakter legyen a játékban, holott a cod 4 ben minden 2. terrorista meg amerikai ugyan úgy nézett ki, vagy a bioshock sem különb, fényezheti a játékot, de eléggé sok hibája van kezdve, azzal hogy a képességeket nem lehet rendesen kihasználni, egy csomót a játék végén kapsz meg és ilyenek

 10. Minden Half-life rajongásom ellenére egyáltalán nem bánom, hogy olyan ember mutatta be ezt, akinek nem szíve csücske az FPS. Unná is kicsit az ember ha már a sokadik maszturbálást hallgatná, noha a játék erényeit így is elismeri. Számomra a hiányosságok azért sem akkora hiányosságok, mert megkaptam azt a lehetőséget, hogy tovább gondoljam a játékot, akár szándékos ez, akár nem. Leginkább a második rész az amit a mai napig szívesen végigjátszok, és nem unom meg, tényleg kurva kevés játék rak le az orrod elé ilyen világot, és hangulatot. Az 5 percenként töltés azért egyenesen gyalázatos egy forradalmi címhez, meg amúgy is. De még az sem tudta elvenni a kedvem, hogy a bétában bemutatott pályákat jól kiszedték a megjelenésre. Manapság is úgy gondolom, hogy kurva nagy luftot rúgtak az epizód formátummal, ráadásul a Valve lassan minden hitelét feléli (a játékait igazolja, hogy még azért nem), és egy esetleges HL3 sem biztos, hogy ennyi idő után igazolná a várakozásokat. Szerencsére a community még él, mindenféle vadhajtásokkal, és a kultusza megvan. Mondjuk a Deathmatchet sem kellett volna telibeszarniuk, mert szerintem simán életképes, nem beszélve arról, hogy a puzzle-szerverek életem legjobb multis élményei. Tengernyi lehetőség van az engineben, és a játékban is, de szarnak bele inkább.

 11. ha ismertelek volna, eddig nem néztem volna más gameplay vagy inkább játékkritika csatornát. a videóid zseniálisak.

 12. Hát úgy tűnik neked sem volt gyerekszobád…

  Maradjunk annyiban hogy a 4 best of retro fps: Quake, Doom, Duke Nukem, és végül de nem utolsó sorban, ami nem csak darálást tartalmazott az a Half-Life

  Bioshock és a Half-Life meg nem egy korcsoport szóval nonszensz összehasonlítani…

 13. ezt a játékot nem mai szemmel érdemes értelmezni kedves Archon

  hidd el a maga idejében sokkal nagyobbat ütött mint a bioshock infinite, de komolyan

 14. NEM VOLT FORRADALMI A HALF-LIFE?!?!! Dehogyisnem az volt. Szerintem is meg még sok másik ember szerint is forradalmi volt. Idióta ."

 15. Te elég rosszul tekintesz a játékra. Elvárod hogy egy 98-as játék olyan jó legyen, mint egy mai, csúcstechnológiájú. Azt sem értem hogy mi a gondod a történettel, szerintem nagyon jó és izgalmas. 

 16. Nekem ez a játék régi nagy kedvencem, így hajlamos vagyok, elfogult lenni, de amiket itt a videóból elmondasz az sokszor jogos. Én fura módon az elejét élveztem (jó kivéve office complex) , és a Xen világba érkezéstől kezdődően untam magam halálra, amilyen szépen ki volt dolgozva az addigi világ, az idegen világ egyszerűen unalmas, és sivár. Nekem meg mondom őszintén amúgy nem hiányzott túl nagy történet, egy-két karakter, és párbeszéd nem lett volna még hülyeség, de elég volt ennyi. A feladatok is változatosak, és 1998 hoz képest az MI is egész tűrhetően viselkedik. Nekem amúgy mind a kettő kiegészítő tetszett, a Blue Shift is(bár ez talán picit rövid volt), és az Oposing Force is, valamint egyszer valami újsághoz kiadott cd-n találtam egy half life pályát, vagy kiegészítőt, azóta se találom, nem tudom mi volt az, de jó volt. Amúgy megcsinálták a source motorral feljavított változatát, ugyanaz a sztori viszont nagyságrendekkel jobban néz ki.Nem a Half-Life Source ra gondolok, hanem a Black-Mesa source ra.

 17. Én megpróbálom megválaszolni, hogy ennek a játéknak a varásza micsoda. Mert én bizony ekkor voltam fiatal. Akiben fiú létére nincs egy csipetnyi romantika, vagy együttérzés a főhőssel, illetve a szereplőkkel, főleg a half Life folytatásaiban, az soha nem fogja szeretni ezt a játékot. Ha kicsikét se motivált valaki, hogy az események lekössék (és külön említést érdemel a sztori írója, aki a Végtelen Határok és a Holtsáv horrorok történetírójaként jegyzi magát ennél a történetnél), soha nem várja el magától, hogy egy kicsikét is rokonszenvet, illetve érdeklődést tapasztaljon magán a '98-as Half Life iránt. Én fiú létemre meghajlok ez, és a játék folytatásai előtt is. Az azokban lévő csapatmunka és a megjelenő idegen lényekkel való értekezés még azt is átadja a játékosnak, egy olyan világot szeretne neki bemutatni, ahol harccal, és együttműködéssel, de érdemes élni! Ezt a hangulatot egy más játékban se tapasztaltam eddig, szóval szerintem ez a HALF LIFE VARÁZSA! 😉 Kiemelném külön a Half Life 2 Episode One "Lowlife pályáját", ahol majd összeszartam magam a félelemtől és a tempótól, de megcsináltam a pályát! Azt mondom, ilyen élményekért érdemes leülni a billentyűzet elé, amikor valaki ezeket le tudja írni egy játékról, miután kitolta és nem érezte az időt, me imádja a gamét! 😉

 18. Ügye tudod hogy ez egy nem mai játék?!
  Ez régen álom grafika volt sok playert ezt fogta meg és azt hogy löhettél… 
  Látom még erre nem jöttél rá :/

 19. Vagy 15 éve játszottam vele (először), és akkor számomra ez volt a csúcs az FPS-ek terén. Mindenesetre kifejezetten érdekes videó lett ez olyan szempontból, hogy milyen az, ha 2014-ben "tesztelnek" egy 1998-as játékot (tudom, ezt sokan leírták már).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *